19 F Almanya Vize Başvuru
Bu bölümde 19F ile vizeye başvurabilecek kişilerin; mesleklerini, gerekli olan evrak listesini, vize ücretini ve süreç hakkın da ki bilgileri aktaracağız..1- 19F vize türü nedir ???
**Bu vize Türünden Almanya dan bir denklik denklikle (defizitbescheid) birlikte çalışma ajansından ön onay aldığınız belge (Vorabzustimmung)
aynı zaman da iş sözleşmenizin olduğu(Arbeitsvertrag) ve de mesleğiniz için yeterli dil sertifikanızın olduğu işçi ve mesleki vize çeşididir.
2-Kimler Başvuru yapabilir ??
**Mesleki ön onayı denkliği ve meslek için yeterli dil sertifikası olan herkes bu vizeye başvuru yapabilir.
** Aile bireyleri ile birlikte de bu vizeye başvuru yapabilirsiniz.
3-Ne kadar Süre de Vize randevusu vize sonucu Alabilirim ??
**Arkadaşlar bu vize türünde randevu sistemi biraz uzun sürmektedir.
**Kesinlikle kimse size bir süre verememktedir. Ankara İzmir İstanbul başkonsolosluklarında arasında bile Vize randevu süreci değişmektedir.
**Konsolosluk Sitesinde de belirtildiği gibi vize başvurularının çok olması pandemik etkiler gibi sebeblerden vize randevu Tarihi bekleme süreniz değişiklik göstermektedir.
**Ortalama 3-5 Ay gibi bir bekleme süresiyle de karşılaşabilirsiniz.
4-Nasıl başvuru yapabilirim ??
**Devlet Vize başvuruları olarak sadece ve sadece İdata kurumuna yetki vermiştir.
iDATA - Resmi İnternet Sitemize Hoş Geldiniz
NOTT: Denklik ve ön onayı gelmeyen arkadaşlar da vize atama süreleri geç çıktığı için kendi hesaplarını yaparak Bu vizeye başvuru yapabilirler.
Sizden sadece ve Sadece Pasaport numarası isteyeceklerdir. Ön onay ve denkliğiniz gelmese bile başvuru yapabilirsiniz ben öyle yaptım. Benim Vize randevu tarihim gelene kadar Denklik sonucum ve ön onay sonucum Vize randevu Tarihinden önce geldi.
5- Hangi Evraklar Gerekli ve başvuru formu:
Bu site üzerinde 19f gerekli evraklar tek tek yazmaktadır ve içerisin de başvuru evrağı yazmaktadır.
6- Ne kadar ücret yatırılıyor??
** Vize görüşme günü 75 Euro yu elden teslim ediyorsunuz
7-Vize günü nasıl geçiyor ?
**Başlangıçta Randevuyu alan kişinin ismini söyleyip içeriye alıyorlar. Güvenlikten geçiyorsunuz üstünüzü arıyorlar sonra evraklarınızla birlikte bir görüşme yapıyorsunuz ek olarak ta Parmak izi veriyorsunzu....
Son düzenleme: