Hocam, sınava girmiş ve yazılı bölümden kalmış biri olarak konuşuyorum.
Sözlü bölümden geçmiş bulunmaktayım. (Mündlich)
İlk olarak sözlü mülakatı konuşmam gerekirse:
Birinci bölüm olan kendini tanıtma bölümünü kesinlikle kalıp cümleler çıkartıp öncenden ezberlemenizi öneririm.
Sınav başlamadan partneriniz ile cümlelerin üstünden geçebilir, kağıtta yazılan sıralamayı bozmadan güzel bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Tema tanıtımı içinde kesinlikle aynı durum söz konusudur fakat benim yaptığım hatayı yapıp detaylı düşünmeyin.
Uzun uzun cümleler kurmayın.
Kesinlikle bunu istemiyorlar, kısa öz ve sade.
Benim lafımı yarıda kesmişlerdi.
Son bölüm ise plan yapmada yine kalıp cümlelerden faydalanılabilir fakat tekrardan uzun ve komplike cümlelerden uzak durun, bunu istemiyorlar
Doğaçlama yapmakta fayda var ve bunun için cebinizde basit kelimeler tutun.
Yazılı bölüm için ise kelime haznesi geliştirmek çok önemli, kelimeleri birbirlerine bağlayıp kolay bir şekilde yapılması mümkündür.
Eşleştirmelerde sakince ve düzgün bir şekilde okuyun.
Uzun uzun cümleler gözünüzü korkutmasın.
Gramer bölümü için, varsa bilginiz yapın yoksa, yapacak bir şey yok, onun için daha bir taktik geliştirilmedi ama mantık yürütülerek yapılabilir.
Dinleme bölümü gerçekten çok saçma oluyor bana kalırsa, konuşmalar B1 seviyesi için bile olsa çok hızlı olduğu ve Almancayı yeni öğrenen biri için uygun olmadığınız düşünüyorum.
Eğer kuşkuda kalırsanız hepsini richtig yapıp geçebilirsiniz en azından yarı puanla kapatırsınız o bölümü.
Mektup ise Konuyu anlamak önemli, konuyu tutturamadığınız taktirde direkt başarısız olarak kabul ediliyor ve 45 puan gerçekten acıtıyor.
Başarılar dilerim.
Vazgeçmemek ve azimle yola devam etmek en iyisi.
Ben bu sıralar hayatım konusunda problemler yaşıyorum

Kız arkadaşım tarafından terk ediliyorum, işimi kaybediyorum, babamı kaybediyorum ve bunun gibi tonla talihsizlik serüveni denizinde boğuluyorum

Fakat yine de pes etmeden bir konuda ısrarla devam edip düşe kalka hedeflerim ve ideallerim için mücadele ediyorum.
Git gide yalnızlaşıyoruz, yıpranıyoruz ve yaşlanıyoruz ama yine de bu pes etmek için bir bahane değildir.
Umarım çok çalışır ve bu sınavı geçersin dostum.
Senin için iyi şans diliyorum.