Merhabalar ben Neslihan . 24 yaşındayım ve bir Mimarım. Gaziantep'te yaşıyorum. A1-A2 seviyesinde Almanca bilgim var fakat Hören ve Sprechen konularında kötüyüm.Denklik işlemlerini anlatmak istiyorum. Öncelikle ANABİNDEN üniversitemin ve bölümünün H+ olup olmadığını araştırdım .İkiside H+ çıktı . Fakat üniversitenim altında bölümüm yoktu ve bölümümün altında üniversitem yoktu. Öncelikle bunun bir öneminin olmadığını belirtmek isterim.ÜNİVERSİTENİZİN KENDİSİ H+ İSE = ÜNİVERSİTENİZİN DENKLİĞİ VARDIR.VE BÖLÜMÜNÜZ H+ İSE BÖLÜMÜNÜZÜNDE DENKLİĞİ VARDIR.Bu başlıkların birbiri atında olmasına gerek yok. Böylelikle denkliğimin olduğunu öğrendim ve denklik işlemlerimi yapmadım. Bir MİMAR iseniz ve denkliğiniz varsa ve Almanyada imza hakkınızı kullanmak istemiyorsanız tekraradna bir denklik işlemi yapmaya ve para harcamaya gerek yok. MİMARLAR için dnklikişlemi demek Almanyada İMZA hakkını kullanabilir demek ve Almanya bu kadar kolay imza hakkı tanımıyor. İmza hakkını kullabilmeniz için Almanyada belirli bir eğitim görmüş olmanız gerekiyor ve 2 yıl tecrübeli olmanız gerekiyor. Almanyaya gittikten ve bu aşamaları geçtikten sonra imza hakkı için denkliğinizi yapabilirsiniz. Teşekkür ederim...