Kullanıcı Adınız Jajamba
Merhaba herkese, iyi forumlar. Umarım herkes için işler yolundadır. Almanyada yüksek lisans yapmak için TELC sınavına hazırlanıyorum. TELC B1 denkliği aldım şimdi sıra B2'de. Herkese iyi çalışmalar ve iyi forumlar diliyorum
Almanca Dil Seviyeniz B1 - B2
Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Kendi başıma çalışarak öğrendim. Youtube faydalandım dersler olarak.
Kelime Öğrenme Tekniğiniz Kelime öğrenmeye tamamen merak ederek başladım. Örneğin sokakta yürürken gördüğüm nesnelerin hepsinin almancasına bakarım ve screenshot alırım. Daha sonrasında onları yazılı nota dökerim. Bunun haricinde Duolingo uygulaması da fayda sağlamıştı
Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Yaklaşık 4 ay tek başıma çalışarak TELC B1 aldım. Toplamda da 6 aylık bir süre boyunca Almanca öğreniyorum.
Mesleğiniz nedir? Makine Mühendisi
Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Şu an Clausthal TU'dan denklik aldım. Almanca sınavını geçtikten sonra evrak toplamak ve başvuruyu göndermek, ardından o başvurunun onaylanması ve bana gelmesi yaklaşık 3 ay sürdü. Vizeye henüz gidemedim çünkü garantörlük belgesi bekliyorum
Öneri ve Tavsiyeler