Kullanıcı Adınız hanselz
Merhaba, bu foruma katıldığım için çok mutluyum. Almanca dil becerilerimi geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek ve bu güzel topluluğun bir parçası olmak için buradayım. Hem kendi tecrübelerimi paylaşmayı hem de diğer üyelerden faydalı bilgiler edinmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Almanca Dil Seviyeniz B2
Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Online kurs
Kelime Öğrenme Tekniğiniz Yeni kelimeleri ve anlamlarını küçük kartlara yazıyorum. Bir tarafında Almanca kelime, diğer tarafında Türkçe anlamı veya örnek bir cümle bulunuyor. Quizlet gibi dijital uygulamaları da kullanıyorum. Ve kelimeleri zihnimde görselleştirerek veya bağlam içinde hayal ederek öğrenmeye çalışıyorum. Örneğin, “der Baum” kelimesini bir ağaç resmiyle ilişkilendiriyorum.
Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz Mayıs 2024 tarihinden beri.
Mesleğiniz nedir? Hemşirelik, Krankenpflege
Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Berlin
Öneri ve Tavsiyeler Almanya’da hemşire olarak çalışmak için öncelikle dil seviyenizi B2’ye çıkarıp mesleki Almanca pratik yapmanız önemli. Diploma denklik işlemleri için “Anerkennung in Deutschland” web sitesini inceleyebilirsiniz. CV ve motivasyon mektubunuzu profesyonelce hazırlayarak iş başvuruları yapabilirsiniz. Alman sağlık sistemi ve kültürü hakkında bilgi edinmek adaptasyon sürecinizi kolaylaştırır. Ayrıca, Almanya’da çalışan Türk hemşirelerle iletişim kurarak deneyimlerinden faydalanabilir ve çalışma vizesi sürecini eksiksiz tamamlayabilirsiniz.