Kullanıcı Adınız Ayşenur tok
Herkese Merhabalar
Almanca Dil Seviyeniz B1'e kadar kursa aldım. B2 için evde ders çalışıyorum.
Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Kurs takviminde hafta 4 gün sınıf ortamı, 1 günde konuşma klübü olarak ders aldım. Aralıklı olarak sınıf eğitmenimizle de özel iletişim destek aldık.
Kelime Öğrenme Tekniğiniz Günlük 10-15 kelime ezber haftalık olarak tekrar ve sınav şeklinde ezberledim.
Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz 2 senedir almanca çalışıyorum lakin arada bir çok kez iş ve aile sebeplerinden bırakmak zorunda kaldım. Bir kere B2 sınavına girdim istediğim başarıyı yakalayamadım.
Mesleğiniz nedir? hemşire
Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Tam denklik başvurum iş tecrübemden dolayı kabul gördü. NRW'ye başvurdum. Şirket aracılığıyla olduğu için takibini onlar yaptılar. Şahsi durumlardan dolayı 1 sene (uzatalı) gibi bir sürede denkliğimi aldım.
Öneri ve Tavsiyeler Yeni öğrenilen bilgi nankördür. Tekrar etmediğiniz ve kullanmadığınız her alanda en kolay unutulan olur! Kelime bilmek her dil için önemlidir. Bizimle konuşan yapancılarda grameri düzgün kullanmıyor, ama dertlerini anlatacak kelimeleri biliyorlar