Genel Ben aybuay. Benim Almanya Sürecim

Üst konunun geneli ile alakalı konu açarken kullanılır

aybuay

Çalışkan
Üye

Kullanıcı Adınız aybuay

Herkese merhaba 🌞

Almanca Dil Seviyeniz Şuan B1 seviyesindeyim ve B2 seviyesi için hazırlanıyorum.

Almancayı nerede ve nasıl öğrendiniz? Online Almanca dersleri aldım. Dil değişim partnerleri buldum ve onlarla günlük sohbet ettim. Almanca radyo dinledim her gün işe giderken. Ve ilk başladığımda kısa almanca hikayeler okuyordum. Dizi ve filmleri almanca izlemeye başladım. Dizinin almanca olması gerekmiyor almanca dublaj açıyorum. Çok podcast insanı değilim daha çok müzik dinledim ama bu benim için etkili olmadı. A1 seviyesinden itibaren her gün almanca günlük tuttum, yazı konusunda beni en çok bu geliştirdi kelime öğrenirken de o gün öğrendiğim kelimeleri kullanmaya çalıştım.

Kelime Öğrenme Tekniğiniz Kelime öğrenme tekniğim o kelimeyi öğrenene kadar kullanmak şeklinde. Daha çok okuma yaparak kelime öğreniyorum. Bir metindeki kelimeleri çıkarıp sonra o kelimeleri cümle içinde kullanmaya çalışıyorum bunu yazarak yapıyorum ve özellikle aktif konuşmalarımda yeni öğrendiğim kelimelerle cümle kurmayı deniyorum. Bir kelimeyi okuyup yazıp bir konuşmada kullandığımda benim için çok etkili oluyor.

Ne kadar süredir Almanca öğreniyorsunuz 6 aydır almanca öğreniyorum. B2 sertifikası almaya çalışıyorum o yüzden biraz daha sınava yönelik bir çalışma benimki konuşma olarak b1 ne yazık ki değilim bu açığı kapatmaya çalışıyorum.

Mesleğiniz nedir? Fizyoterapistim - Ich bin Physiotherapeutin

Denklik aldınız mı? Hangi eyalet? Ne kadar sürdü? Evet, NRW eyaletinde denklik başvurusunda bulundum. 1 ay içinde ön onayım geldi. Şimdi denkliğimin gelmesini bekliyorum.

Öneri ve Tavsiyeler Dile ne kadar maruz kalırsanız o kadar öğrenirsiniz. Ben işten dolayı çok çalışamıyordum ama çok fazla kendimi almancaya maruz bırakmaya çalıştım. Ana dili almanca olan birilerini bulun onlarla arkadaş olun, her gün almanca duymaya çalışın (müzik, dizi, film vs.). Bütün beceriler birbiri ile bağlantılı, sadece birine yönelmeyin dinleyin okuyun yazın konuşun hepsini birlikte yürütünce daha kolay öğreniliyor.