Kelime Almanca "Werbung" Nedir, Ne Anlama Gelir?

almanca kelime bilgisi paylasimlarinda kullanilabilir önektir.

ahmetyusufc

Kurucu
Moderatör
Vip Üye
Çalışkan
Kursiyer

Almanca "Werbung" Nedir, Ne Anlama Gelir?​

Almanca dilinde "Werbung" kelimesi, "reklam" veya "tanıtım" anlamına gelir. Bu kelime, bir ürünün, hizmetin veya markanın tanıtımını yapmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak amacıyla kullanılan çeşitli iletişim araçlarını ifade eder. "Werbung" kelimesi, televizyon, radyo, internet, basılı medya ve açık hava reklamları gibi birçok farklı mecrada kullanılabilir.

"Werbung" Kelimesinin Kullanımı​

"Werbung" kelimesi, isim olarak kullanılır ve genellikle bir ürünün veya hizmetin tanıtımını yapmak amacıyla kullanılan iletişim araçlarını belirtir. Bu kelime, pazarlama ve iletişim alanlarında sıkça kullanılır ve bir markanın bilinirliğini artırmak için yapılan faaliyetleri ifade eder.

Zamanlara Göre "Werbung" Kelimesinin Kullanımı​

Präsens (Şimdiki Zaman):

1. Ich sehe Werbung im Fernsehen. (Televizyonda reklam izliyorum.)
  2. Du hörst Werbung im Radio. (Radyoda reklam dinliyorsun.)
  3. Er/Sie/Es liest Werbung in der Zeitung. (O gazetede reklam okuyor.)
  4. Wir machen Werbung für unser neues Produkt. (Yeni ürünümüz için reklam yapıyoruz.)
  5. Ihr seht Werbung auf Plakaten. (Siz afişlerde reklam görüyorsunuz.)
  6. Sie schalten Werbung im Internet. (Onlar internette reklam yayınlıyorlar.)
Präteritum (Geçmiş Zaman):

1. Ich sah Werbung im Fernsehen. (Televizyonda reklam izledim.)
  2. Du hörtest Werbung im Radio. (Radyoda reklam dinledin.)
  3. Er/Sie/Es las Werbung in der Zeitung. (O gazetede reklam okudu.)
  4. Wir machten Werbung für unser neues Produkt. (Yeni ürünümüz için reklam yaptık.)
  5. Ihr saht Werbung auf Plakaten. (Siz afişlerde reklam gördünüz.)
  6. Sie schalteten Werbung im Internet. (Onlar internette reklam yayınladılar.)
Perfekt (Mükemmel Geçmiş Zaman):

1. Ich habe Werbung im Fernsehen gesehen. (Televizyonda reklam izledim.)
  2. Du hast Werbung im Radio gehört. (Radyoda reklam dinledin.)
  3. Er/Sie/Es hat Werbung in der Zeitung gelesen. (O gazetede reklam okudu.)
  4. Wir haben Werbung für unser neues Produkt gemacht. (Yeni ürünümüz için reklam yaptık.)
  5. Ihr habt Werbung auf Plakaten gesehen. (Siz afişlerde reklam gördünüz.)
  6. Sie haben Werbung im Internet geschaltet. (Onlar internette reklam yayınladılar.)

Olumsuz Cümle Örnekleri​

Präsens (Şimdiki Zaman):

1. Ich sehe keine Werbung im Fernsehen. (Televizyonda reklam izlemiyorum.)
  2. Du hörst keine Werbung im Radio. (Radyoda reklam dinlemiyorsun.)
  3. Er/Sie/Es liest keine Werbung in der Zeitung. (O gazetede reklam okumuyor.)
  4. Wir machen keine Werbung für unser neues Produkt. (Yeni ürünümüz için reklam yapmıyoruz.)
  5. Ihr seht keine Werbung auf Plakaten. (Siz afişlerde reklam görmüyorsunuz.)
  6. Sie schalten keine Werbung im Internet. (Onlar internette reklam yayınlamıyorlar.)
Präteritum (Geçmiş Zaman):

1. Ich sah keine Werbung im Fernsehen. (Televizyonda reklam izlemedim.)
  2. Du hörtest keine Werbung im Radio. (Radyoda reklam dinlemedin.)
  3. Er/Sie/Es las keine Werbung in der Zeitung. (O gazetede reklam okumadı.)
  4. Wir machten keine Werbung für unser neues Produkt. (Yeni ürünümüz için reklam yapmadık.)
  5. Ihr saht keine Werbung auf Plakaten. (Siz afişlerde reklam görmediniz.)
  6. Sie schalteten keine Werbung im Internet. (Onlar internette reklam yayınlamadılar.)
Perfekt (Mükemmel Geçmiş Zaman):

1. Ich habe keine Werbung im Fernsehen gesehen. (Televizyonda reklam izlemedim.)
  2. Du hast keine Werbung im Radio gehört. (Radyoda reklam dinlemedin.)
  3. Er/Sie/Es hat keine Werbung in der Zeitung gelesen. (O gazetede reklam okumadı.)
  4. Wir haben keine Werbung für unser neues Produkt gemacht. (Yeni ürünümüz için reklam yapmadık.)
  5. Ihr habt keine Werbung auf Plakaten gesehen. (Siz afişlerde reklam görmediniz.)
  6. Sie haben keine Werbung im Internet geschaltet. (Onlar internette reklam yayınlamadılar.)

"Werbung" Kelimesinin Önemi​

"Werbung" kelimesi, Almanca dilinde pazarlama ve iletişim alanlarında sıkça kullanılan bir terimdir. Reklam, bir ürünün, hizmetin veya markanın bilinirliğini artırmak ve potansiyel müşterilere ulaşmak için önemli bir araçtır. Almanca öğrenenler için "Werbung" kelimesinin doğru kullanımı, dilin inceliklerini anlamak ve pazarlama alanında etkili iletişim kurmak açısından önemlidir.